Recent News

Newsletter

Błąd: Brak formularza kontaktowego.

 
Home / Wszystkie  / Błędy restauratorów  / Przygotuj się mądrze na styczniowe spowolnienie w restauracjach!

Pamiętacie, jak w ubiegłym roku przygotowałam dla Was materiał „Święta, święta i po… jak przetrwać ze spowolnionym ruchem w restauracji po Nowym Roku?”
 
Wracam ponownie z tym tematem, by przypomnieć Wam, że tuż po boomie świątecznych imprez, zamówień cateringowych, czeka na Was styczeń, czyli w większości restauracji spore #spowolnienie i mniejszy ruch ↘️
 
O czym warto więc pamiętać w grudniu, by mądrze przygotować się na ten okres i zadbać o to, by ruch pozostał na zadowalającym Was poziomie? Zerknijcie do artykułu i dodatkowo rozważcie poniższą listę działań:
przygotuj specjalny voucher świąteczny, który rozdasz gościom korzystającym z Twoich usług w okresie przedświątecznym,
stwórz noworoczną wkładkę do menu uwzględniającą np. fakt, iż sporo osób chce dać żołądkom odpocząć lub przechodzi na dietę tuż po Świętach, a więc musi być lżejsze a jednocześnie rozgrzewać w zimne dni,
zaproponuj listę promocji na okres styczniowy, których nie było wcześniej, by zainteresować potencjalnych gości wizytą u siebie w wyjątkowy sposób,
zorganizuj dodatkowe atrakcje w styczniu w swoim lokalu: warsztaty kulinarne, weekendowe brunche, muzykę na żywo, tematyczne wieczory, by uatrakcyjnić wizytę w Twojej restauracji,
otrzymujesz zapłaty za imprezy grudniowe dopiero w styczniu? Przeznacz część pieniędzy na promocję w sieci: wykup reklamę w social mediach, przewodnikach kulinarnych, zapytaj o artykuł sponsorowany, by Twoja restauracja była widoczna w sieci,
bądź bardziej aktywny wobec gości – rozmawiaj z nimi, mów o planach na styczeń, promocjach, wydarzeniach, pytaj o oczekiwania wobec Twojego lokalu w nowym roku – to najlepsze, co możesz zrobić (także przez cały rok!),
przygotuj wielki garnek grzanego wina bezalkoholowego i rozdaj go przechodniom w porze lunchowej – trafisz tym samym na osoby, które potencjalnie mogą skorzystać z oferty obiadowej u Ciebie,
upiecz pyszne ciasto i poczęstuj nim w godzinach popołudniowych przechodniów – może zamiast biegnąć do domu po pracy, wpadną do Ciebie odpocząć?
Działajcie! Tylko od Waszych pomysłów i działań zależy, jak będzie wyglądał styczeń w Waszej restauracji. Ja mam nadzieję, że dzięki tym podpowiedziom, stoliki będą wypełnione do ostatniego. Powodzenia *️⃣
No Comments
Post a Comment

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.